In de afgelopen jaren zijn veel mensen in Nederland door de crisis in de financiële problemen gekomen. Veel mensen hebben te maken gekregen met de daling van de huizenprijzen en zitten met een restschuld. Voor veel mensen had een consolidatielening een uitkomst kunnen zijn.

Consolidatielening

In het bedrijfsleven is een consolidatielening een algemeen begrip. Veel BV’s en NV’s gaan simpelweg niet failliet, of maken een doorstart. Dit is mogelijk, omdat een bank de schulden herfinanciert.

Voor particulieren is dit onmogelijk, omdat de Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten deze mogelijkheid uitsluiten. Op het moment dat een consolidatielening zinvol is, is de totale schuldenlast zo hoog dat volgens de regels geen lening mag worden verstrekt voor het benodigde bedrag.

Website

Met de website www.consolidatielening.nl wilde ik deze ‘misstand’ uitleggen. Maar tegelijkertijd ook iets testen: SEO.

Omdat het om een bekend begrip gaat, zou je verwachten dat een dergelijke site laag scoort bij Goolge. Maar als u zoekt op “Consolidatielening” dan blijkt de site regelmatig terug te komen op positite 1,2,3 en 7. Dit komt omdat de site helemaal is opgezet met SEO als belangrijkste factor.

Het resultaat is simpel: Ondanks dat de site niet wordt onderhouden en er geen reclame voor wordt gemaakt trekt de site elke week nog vele tientalle nieuwe bezoekers! De meeste hiervan zullen via een zoekmachine op de site komen.

SEO

SEO, het optimaliseren van de site voor zoekmachines, is van heel groot belang. Of de site wel, of net, gevonden wordt hangt hier heel sterk vanaf. CTH kan u goed adviseren over de mogelijkheden en helpen bij het toepassen van SEO.